Назначената за директор на НИТИ-Казанлък Румяна Друмева е без опит в

...
Назначената за директор на НИТИ-Казанлък Румяна Друмева е без опит в
Коментари Харесай

Бившият шеф на НИТИ-Казанлък: Нинова назначи на мястото ми безработна БСП-активистка -

Назначената за шеф на НИТИ-Казанлък Румяна Друмева е без опит в отбранителната промишленост, от няколко месеца е без работа, а преди този момент е била ръководител на общинската организация на Българска социалистическа партия в Казанлък.

Това се споделя в позиция на някогашния изпълнителен шеф на дружеството инж. Делян Начев. В последните си дни на поста министър на стопанската система водачът на Българска социалистическа партия на основния цех за взриватели в Казанлък " НИТИ " ЕАД.

На съвещание на директорския съвет на " Държавната консолидационна компания " (ДКК) на 28 юли е било взето решение неотложно да бъдат освободени членовете на Съвета на шефовете на " НИТИ " ЕАД - Делян Начев, Стефан Колев и Кристина Цветкова, чийто мандати бяха до 2025 година. Освободените членове на Съвета на шефовете не се освобождават от отговорност, се акцентира в протокола от съвещанието.

В позиция до медиите Начев декларира, че Нинова е посочила, че не знае какво работи сдружението.

" Корнелия Нинова сподели, че не знае какво работи нашето сдружение, макар че 7 месеца отговаряше за него като министър на стопанската система и промишлеността ", написа той.

Повод за реакцията му е изказванието на Нинова, че сдружението се занимава с архивна активност, а неприятните му резултати са мотив за кадрови промени. " Всъщност НИТИ - Казанлък се занимава с производството на муниции и специфична продукция, а през последните години работи на облага ", дава отговор Начев.

Бившият началник на НИТИ е с 30 година опит в бранша, като през последните 12 година е отпред на сдружението в Казанлък. В последния ден от ръководството на предходния министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова е получил уведомление, че е освободен като шеф. На негово място е препоръчана Румяна Друмева.

" Тя не има опит в отбранителната промишленост. Хората от района знаят, че тя от няколко месеца е без работа, а преди този момент е била ръководител на общинската организация на Българска социалистическа партия в Казанлък. За други двама членове на борда на сдружението са посочени Константин Радонов и Борислав Ангелов ", написа в позицията на Начев.

" Уважавам всяко кадрово решение, само че не разбирам за какво в последния ден на отиващ си министър, с който в никакъв случай не съм разговарял и не познаващ работата ми, бивам освободен без предизвестие ", показва той. Според него наследникът му би се справял с работата, в случай че това е архивна активност, само че в едно толкоз характерно дружество е нужна експертиза и опит.

Става ясно, че той е обжалвал решението за промяната " най-много в името на служащите на сдружението, които са обезпокоени за работните си места ". Начев подчертава, че всички спекулации, че НИТИ - Казанлък има неприятни резултати, са погрешни.

" Дружеството е на облага, постоянно се изплащат заплати и даже сме стартирали стратегия за финансиране на образованието на млади фрагменти, което в дребен град като нашия е основно за дълготрайните ползи на предприятието ", казва той.

НИТИ - Казанлък пласира продукцията си главно в Северна Африка, а Начев отправя обществена покана до Корнелия Нинова да го посети и да се запознае с неговата активност.

" Жалко е, че не съумя да направи това като министър, само че в случай че в този момент има повече свободно време ние сме подготвени да я посрещнем и срещнем с това, което произвеждаме и хората, които изкарват прехраната си с тази активност ", заявявя в умозаключение той.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР